../s3_ae.gif 1941. Frans-Italiaanse oorlog
Tekeningen van kinderen van Kin
Dossier dat vanaf verschillende documenten door E en R Cima ©2010 Autoédition Cima wordt verwezenlijkt.
Inleiding

Inleiding

Dit kleine dossier, betreffende de oorlog 39-45 in de Alpes-Maritimes, presenteert tekeningen van kinderen, in een school van Kin worden verwezenlijkt, in 1941 die.

Zijn belang is dubbel:

toont een aspect van de Italiaanse propaganda van het tijdperk

toont aan dat, 50 jaar later, documenten bron van geschillen voor „aanslag aan het privé-leven kunnen zijn“.

Betwistbare tekeningen
De feiten

Betwistbare tekeningen

De feiten

In de jaren '90 wordt onze vriend „AL“, grote verklaarde amateur van vestingwerken Maginot, door een van zijn kennis genoemd: „wij zijn bezig om een oude mentonnaise school te legen en wij komen om enkele tekeningen vinden die zeker u zullen interesseren.“

Hij ontdekt aldus, in een oude stoffige kast slaapt, vijf tekeningen die van 1941 dateren, tijdperk dat waarbij de Italianen Kin hadden bijgevoegd, ten gevolge van de wapenstilstand van juni 1940.

Elke tekening, die door scholieren van het tijdperk wordt verwezenlijkt, vertegenwoordigt de aanval van de voorpost van de Brug Heilig-Louis.

„AL“, gelukkig om van zo zeldzaam (en interessant) documenten te bezitten, kan zich niet verhinderen om het meer volk erover te laten profiteren mogelijk en zet ze uiteen, zoals gevonden in deze oude school.

Slecht idee!

Immers komt de naam van elke artiest in gras voor op de tekeningen.

En dan, zult u zeggen? Wie niet zou trots zijn om zijn naam die in een tentoonstelling te kennen wordt gegeven, te zien?

Het antwoord: bijvoorbeeld degenen die de spruiten van sterk geweest zijn die Frans met alle hun familie zijn gevlucht, zouden beweren, hun goed gehouden van stad, om zich aan het Italiaanse juk te onttrekken. Zij zouden dan goed kwade hebben om hun artistieke topprestaties van het tijdperk uit te leggen.

„AL“ werd door een onder hen gesommeerd om elke naam onmiddellijk uit te wissen op straffe van processen. De tekeningen die wij u presenteren zijn dus onbekend geworden. Zij zijn niet nochtans oninteressant erover, in meer dan één opzicht.

Tekeningen

Tekeningen

psl_dessin_enfant_0.jpg

de legende: De Italiaanse troepen gaan de Brug Saint Louis voorbij

psl_dessin_enfant_1.jpg

De legende: De Italianen veroveren de Brug Saint Louis

psl_dessin_enfant_2.jpg
Tekening van propaganda

Tekening van propaganda

psl_dessin_enfant_3.jpg

De legende: Zij lopen de draden van Italië, naar de overwinning, naar de vrijheid

Patriottische tekening

Patriottische tekening

psl_dessin_enfant_4.jpg

De legende van de tekening: Strevend Mario LALLI. Heden!

De Italiaanse kandidaat Mario Lalli (Zuigend Ufficiale del 21e Reggimento Fanteria) werd voor de kazemat van de brug Heilig-Louis gedood. In zijn geheugen, hebben de Italianen van het tijdperk een kaart (tekening hieronder) uitgegeven die van een tekst wordt vergezeld, die verklaart, dat door aan de granaat de mitrailleurs onder beton aan te vallen, hij voor de kazemat viel door te schreeuwen: „Levendig de Koning, Levendig Italië“.

psl_lalli.jpg
Conclusie
Opgelet!

Conclusie

Opgelet!

Anonimiteit en privé-leven. Ontwikkeling!

De afwezigheid van namen heeft ons enkele opmerkingen van het soort gegeld: zonder de namen, controleerbaar, verliezen de tekeningen van hun belang.

Exact! Maar de processen voor eerroof of „aanslag aan het privé-leven“ vermenigvuldigen zich en wij kunnen er niets. Wij hebben dus de keus niet, tenminste zolang de levende betrokkenen of hun kinderen zijn.

Een onder u, van onze verspreidingslijst, ons heeft trouwens het volgende gekleurde commentaar gedaan: „Het is met dit soort connerie [publicatie van namen] dat de persoon aan wie u zich heeft laten draaien!“ schrijft Dan voorzichtigheid!

enz.

Enz.

.
Ruimte ontspanning
Klein spel en aankondigingen

Ruimte ontspanning

Klein spel

De klik: het spel laden

Aankondigingen